Kong Ring
 Bukkehorn og gitar

Klikk for høyoppløst bilde

Foto: Tove Jensen

Duoen SYLVARNES/VANGEN gir oss et unikt møte mellom den eldste tradisjonelle og den moderne nyskapende musikken. Klangen av ur-instrumentet bukkehorn bringer oss tilbake til musikkens vugge. Odd Sylvarnes Lund sprenger grensene for hva som har vært ansett som mulig på dette instrumentet, og sammen med Roar Vangens energiske og kreative gitarspill reiser vi inn i et hittil ukjent musikalsk landskap. Det ene øyeblikket gripende og melankolsk, det neste så vilt og drivende at du ikke klarer å sitte stille! Musikken som framføres er selvkomponert, men klart påvirket av den norske folkemusikken. I de sjangeroverskridende arrangementene høster de fra sine lange og allsidige karrierer som utøvere og låtskrivere.

En konsert med SYLVARNES / VANGEN inneholder bukkehorn, munnharper, seljefløyter, leirefløyte, samt akustisk og elektrisk gitar som til tider høres ut som langeleik eller orgel. Vi får elementer fra rock, blues, jazz, klassisk og folkemusikk fra Norge så vel som fjernere strøk.

Selv om uttrykket tydelig springer ut av folkemusikken, gir de moderne og tidvis rytmiske arrangementene det hele et lett tilgjengelig preg. Man behøver på ingen måte å være kjenner av folkemusikk for å bli grepet av dette uttrykket, men samtidig kan det for en "kjenner" være positivt og sterkt å oppleve tradisjonsinstrumenter som bukkehorn, munnharpe og seljefløyte i en fullstendig ny setting.kester

Klikk for høyoppløst bilde Klikk for høyoppløst bilde

Odd Sylvarnes Lund har opptrådt i mer enn 20 land og i de fleste større norske byer. Under åpningsseremonien for OL på Lillehammer medvirket Odd Sylvarnes Lund som solist på lur, bukkehorn og munnharpe og har i en årrekke blitt benyttet av Utenriksdepartementet ved spesielle norske anledninger i utlandet. I tillegg til solistvirksomheten, er Odd Sylvarnes Lund ansatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole, hvor han har vært siden 1981. Hans Forskning og Utvikling ved denne institusjonen har de siste 12 år vært innen eldre norske folkemusikkinstrumenter.

Roar Vangen har spilt gitar i 40 år, innen rock, heavyrock, pop og andre sjangere. De siste 6 – 7 årene har han jobbet med å lage sin egen musikk inspirert av den norske folkemusikken. I 2004 ga han ut solo-CD-en Streng. Her viste Roar Vangen at det går an å lage både nyskapende, spennende og tilgjengelig instrumentalmusikk med gitaren i hovedsetet. Roar Vangen har også jobbet som lydtekniker og plateprodusent i mer enn 25 år og er eier av sitt eget VanGenz Studio. Sammen med 4 andre musikere har han startet Fjellhamarælva Spellemannslag som Spiller tradisjonsmusikk fra Romerike.